Nu vă puteți imagina o zi fără cafea? Dar ar trebui să știi acest lucru important


Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!

Iubitorii de cafea pot bea mai multe căni pe zi. Consumul său are multe proprietăți benefice pentru organism, care depind însă în primul rând de calitatea acestuia. Vă vom spune care este cea mai sănătoasă cafea.

Există mai multe tipuri de cafea: măcinată, boabe, instant, cofeinizată sau decofeinizată. Există, de asemenea, o alegere de culoare. Fiecare diferă nu numai prin gust, ci și prin efectele asupra sănătății noastre. Care este cel mai bun?

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale cafelei?

Se spune că cafeaua spune multe despre o persoană și despre personalitatea sa. Se dovedește că cafeaua neagră este pe placul persoanelor care au o latură întunecată puternic dezvoltată a naturii, în timp ce cafeaua cu lapte este băută de persoane empatice și sensibile. Indiferent ce fel de cafea bei, are un efect stimulant asupra organismului si aduce beneficii metabolismului prin sustinerea activitatii intestinelor.

De aceea te grăbești la toaletă după cafeaua de dimineață. Consumul de cafea îmbunătățește circulația sângelui și reduce riscul de depresie și diabet. De asemenea, reduce stresul, motiv pentru care multora le place să se relaxeze cu această băutură aromată. Dar este fiecare cafea sănătoasă pentru noi? Să aflăm!

Citeste si:  Ce să faci dacă nu ai timp (sau ești prea leneș) să cureți: 5 trucuri

Care cafea este cea mai sănătoasă?

Latte, macchiato, espresso sau poate un mic negru clasic? Există într-adevăr multe cafele din care să alegeți, dar nu toate sunt de bună calitate. De ce depinde? În primul rând, depinde de: gradul de prăjire, timpul și tipul de procesare și țara de origine. Cafeaua instant este cea mai puțin sănătoasă pentru că este cea mai procesată – este așa-numita cafea instant, pe care o poți cumpăra din orice magazin.

De asemenea, conține o mulțime de potențiatori de aromă, conservanți și alți aditivi chimici care sunt dăunători organismului nostru atunci când sunt consumați frecvent. Cafeaua cu boabe este mult mai sanatoasa, mai ales ca vom putea verifica provenienta si alte informatii de pe ambalaj. De asemenea, vom fi siguri ca boabele de cafea sunt de o calitate mai buna in comparatie cu cafeaua instant.

Este cafeaua decofeinizată mai sănătoasă?

Acest tip de cafea este ideal pentru femeile însărcinate, persoanele care suferă de hipertensiune arterială și insomnie. Pentru a-l face mai puțin dăunător, producătorii ar trebui să folosească solvenți organici pentru a elimina boabele de cofeină. Merită menționate și metodele de preparare – cea mai sănătoasă pentru orice tip de cafea este metoda prin presiune.

Citeste si:  Cum să alegi merele: 4 sfaturi care vor încânta cumpărătorii

Așa se obține espressoul aromat. Odată cu acesta, cafeaua intră în contact cu apa pentru o perioadă scurtă de timp, astfel încât să nu pătrundă substanțe nocive în cafea. Cu toate acestea, această îngrijorare se aplică doar cafelelor de pe piață – dacă alegem o cafea mai scumpă, dar selectată, de înaltă calitate, nu trebuie să ne facem griji. Îl poți recunoaște după aroma sa intensă și structura strălucitoare a boabelor.


Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *