Când cumpărați brânză, trebuie să acordați atenție nu numai compoziției și datei de expirare.
Gastroenterologul Evgeniy Belousov a spus cum să alegeți brânza de înaltă calitate.
Sfatul lui este dat de RIAMO.
Cum să alegi o brânză bună
În primul rând, ar trebui să studiați cu atenție compoziția. Este indicat să nu conțină aditivi artificiali.
În al doilea rând, trebuie să acordați atenție datei de fabricație și datei de expirare.
Prospețimea brânzei este foarte importantă – a subliniat Belousov.
Potrivit acestuia, ar trebui să se acorde preferință brânzeturilor cu termen lung de valabilitate.
În al treilea rând, brânza nu trebuie să fie prea moale sau umedă, iar ambalajul să nu fie deteriorat.
Textura stabilă și aroma plăcută sunt, de asemenea, indicatori ai unui produs de înaltă calitate, – a rezumat gastroenterologul.
El a amintit că pentru unele persoane este contraindicat consumul de brânză.
Așadar, nu trebuie să mănânci brânză dacă ai intoleranță la lactoză sau ai boli renale sau cardiovasculare.
Expertul a mai sfătuit limitarea consumului de brânză la persoanele supraponderale.