Cum să curățați o tigaie arsă: adăugați acest produs înăuntru și depunerile de carbon se vor desprinde de la sine

Oricât de calitative sunt vasele din bucătăria ta, acestea își pot pierde cu ușurință aspectul și, odată cu aceasta, capacitatea de a-și îndeplini funcțiile, din cauza alimentelor arse.

Cu toate acestea, gospodinelor cu experiență nu le pasă deloc de acest lucru, deoarece știu ce trebuie făcut pentru a rezolva această problemă.

Soluție de săpun

Așteptați până când vasele se usucă înainte de a le curăța. După aceasta, clătiți orice mâncare rămasă și înmuiați tigaia în apă cu săpun.

Așteptați puțin – doar până când petele încep să cedeze sub presiunea unui burete și a apei calde cu săpun.

După spălare, nu uitați să ștergeți produsul cu un prosop, de preferat din microfibră, pentru a nu avea pete de apă pe el.

Oală
Foto: © Belnovosti

Bicarbonat de sodiu

Dacă spălarea regulată eșuează, încercați trucul cu bicarbonat de sodiu.

Turnați-l în fundul tigaii, apoi umpleți-l cu apă – ar trebui să acopere complet alimentele arse.

Acum trebuie să fierbeți conținutul tigaii. Nu vă grăbiți să opriți aragazul – lăsați apa să fiarbă încă câteva minute.

La final, soluția de curățare trebuie turnată, iar fundul și pereții tigaii trebuie curățate cu apă caldă și detergent.

Și amintiți-vă: este mai ușor să preveniți arsurile decât să scăpați de consecințe.

Prin urmare, încercați să preîncălziți întotdeauna tigaia înainte de a începe să gătiți și asigurați-vă că există suficientă grăsime sau lichid în partea de jos înainte de a arunca mâncarea înăuntru. Și, desigur, amestecați mâncarea cu o lingură mai des – atunci cu siguranță nu se va arde

Citeste si:  Cum se prepară produsul anti-praf perfect: gospodinele cu experiență au dezvăluit secretul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *