Este clar că lămâile se păstrează în frigiderul nostru. Dar puțini oameni au crezut că o bucată de citrice a fost trimisă la un ceai fierbinte nu numai de dragul aromei și al răcoririi.
Faptul este că lămâia congelată este un adevărat depozit de vitamine și antioxidanți.
Este curios că acest tip de citrice diferă în partea profitabilă de multe fructe și legume, care, la congelare, își pierd o parte din proprietățile lor utile.
Conservarea asigură acidul citrusic conținut în citrice.
Datorită acesteia, vitamina S. întărirea imunității este păstrată
De asemenea, reține antioxidanții care încetinesc procesul de îmbătrânire și oferă celulelor protecție împotriva daunelor.
Pentru a îngheța liber lămâia, trebuie să utilizați ambalaje etanșe.
Astfel, interacțiunea cu aerul este împiedicată, respectiv, nu va exista oxidare, iar gustul va rămâne.
Puteți congela întregul, felii sau doar zeamă de lămâie.
Apropo, la congelare, coaja citricelor reține uleiurile esențiale și nutrienții.
Puteți trimite lămâie congelată la ceai sau la alte băuturi răcoritoare.
În plus, în această formă, lămâia poate servi ca ingredient pentru prepararea deserturilor, sosurilor și marinatelor.
Iar gheața din sucul de lămâie poate fi folosită ca mijloc de împrospătare a pielii.