Nu mai târziu de 2 ore. Expertul a dat sfaturi cu privire la depozitarea mâncării pregătite

Mâncărurile gata trebuie curățate la frigider la cel mult 2 ore de la pregătirea lor.

O astfel de recomandare a fost dată de gastroenterologul Evgeny Belousov.

Cum să stochezi mâncarea terminată, a spus expertul într -o conversație cu publicarea Izvestiei.

Cum să depozitați mâncarea terminată

În primul rând, vasele terminate nu ar trebui să stea la temperatura camerei mult timp.

Acestea trebuie curățate la frigider la cel mult 2 ore de la gătit.

mâncare
Foto: © Belnovosti

Temperatura la frigider nu trebuie să depășească 4 grade.

În al doilea rând, pentru depozitarea alimentelor finite, este necesar să se utilizeze containere sigilate.

În al treilea rând, este extrem de important să cunoaștem durata de valabilitate a mâncărurilor gata.

De exemplu, salatele cu maioneză sunt depozitate nu mai mult de 12 ore, salate fără realimentare – până la 18 ore.

Carnea fiertă/prăjită/coaptă poate rămâne proaspătă până la 2 zile, pește – nu mai mult de 12 ore.

Legumele sved/murate pot fi păstrate mult timp – până la 36 de ore.

De asemenea, trebuie evitată încălzirea multiplă a vaselor, aceasta le reduce durata de valabilitate.

Citeste si:  Cum să albiți din nou lucrurile: bicarbonatul de sodiu și soarele vă vor ajuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *