Cum fierb ouăle perfecte în fiecare săptămână: o metodă simplă care funcționează întotdeauna!

Un ou fiert moale, moale, combinat cu pâine prăjită cu unt este preparatul perfect pentru prânz. Cu toate acestea, prepararea unui ou fiert moale poate fi dificilă, mai ales dacă nu ești un bucătar încrezător.

Un ou fiert moale, moale, combinat cu pâine prăjită cu unt este preparatul perfect pentru prânz

Ouăle pot fi gătite într-o multitudine de moduri – omletă, braconate, prăjite și, bineînțeles, fierte. În copilărie, „ouăle fierte și soldații” era un fel de mâncare clasic de cină, care consta din ouă fierte curgătoare și fâșii subțiri de pâine prăjită unsă în unt.

În ziua de azi, prefer ouăle mele fierte fie într-o salată asociate cu somon poșat, fie mărunțite într-un sandviș cu maioneză de casă.

Tipul meu preferat de ou fiert este oul fiert moale, care este gătit astfel încât gălbenușul și o parte din albușul să fie parțial lichide.

Ouăle fierte tari sunt fierte până când albușul și gălbenușul de ou sunt complet solide.

Citeste si:  Pregătiți această cină rapidă: radeți doar 3 cartofi și tăiați o roșie

Există câteva moduri diferite de a face ouă fierte, dar pentru cele mai bune ouă fierte moi, veți dori să utilizați metoda apei fierte.

Le pun într-un castron cu apă rece timp de cinci până la 10 minute (Imagine: EXPRESS)

Există o multitudine de timpi pentru ouăle fierte, dar eu personal le fierb pe ale mele timp de opt minute și 30 de secunde pentru un centru moale, moale, care are încă o structură solidă.

Cum să faci ouăle fierte perfecte

vei avea nevoie

Cratiţă

Castron

Ingrediente

Două ouă (cu cât sunt ouăle de calitate mai bună, cu atât mai bine)

Apă

Metodă

1. Fierbeți mai întâi apa pe plită până când ajunge la fierbere. Odată ce apa este fiartă, reduceți puțin căldura, astfel încât apa să fiarbă. Acest lucru va împiedica ouăle să se spargă în cratiță.

Îmi place să-mi servesc ouăle fierte moi pe pâine prăjită cu unt, sare și piper (Imagine: EXPRESS)

2. Reduceți căldura la fierbere și setați un cronometru pentru 8,5 minute. Pentru ouă mai limpede, setați-l timp de șase până la opt minute, pentru ouă fierte tari, setați-l pentru aproximativ 10 minute.

3. Odată fierte, puneți ouăle într-o baie de apă rece. Multe rețete sugerează să le pui într-o baie de apă cu gheață. Cu toate acestea, constat că rareori am gheață în casă, așa că le pun într-un vas cu apă rece timp de cinci până la 10 minute și apoi înlocuiesc apa înainte de a le lăsa încă 10 până la 15 minute. Mi se pare că ouăle sunt încă calde când nu folosești gheață, ceea ce este mai plăcut.

4. Curățați ouăle odată ce se răcesc. Una dintre metodele mele preferate pentru curățarea ouălor fierte este să umplem până la jumătate un recipient de plastic cu apă rece, să introduc oul înăuntru, să asigur capacul și apoi să scutur recipientul. Acest lucru funcționează cel mai bine pentru ouăle care au fost gătite timp de opt minute sau mai mult. Pentru ouăle mai moi, curățați-le ca de obicei.

Îmi place să-mi servesc ouăle fierte moi pe pâine prăjită cu unt, sare și piper și o stropire de parmezan de bună calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *