V -ați întrebat vreodată de ce bucătarul din restaurante scumpe a tăiat ceapa fără o singură lacrimă?
Se dovedește că totul este în tehnica care este ascunsă de bucătarii de acasă.
Bucătar Maria Gordeeva De la restaurantul din Moscova, White Rabbit într -un interviu acordat Esquire a recunoscut:
„Nu folosim niciun„ cuțite viclean ”. Secretul este să tăiați ceapa … de sus în jos și nu de -a lungul inelelor. –
Sună nebun? Revistă Cook este ilustrat Am efectuat un experiment: cu o tăietură clasică (de -a lungul fibrelor), se remarcă cu 40% mai mult decât un dioxid de sulf care provoacă lacrimi.

„Dacă îl tăiați pe vertical, de la vârf până la rădăcină, celulele sunt distruse mai puțin, iar enzimele caustice nu se evaporă atât de activ”, a explicat biochimistul Alexey Kovalev Podcast -ul este bucătărie științifică.
Dar aceasta este doar jumătate din adevăr. Bucătar Heston Blumenthal În emisiune, în căutarea perfracției a deschis un alt truc:
„Înainte de a tăia, puneți arcul în congelator timp de 15 minute. Frigul încetinește reacția dintre Alinis și aminoacizi – ea este cea care provoacă lacrimi. „
Blogger Irina de la YouTube Channel Food fără durere verificată:
„Am răcit ceapa, am pus paharele de înot și am tăiat -o vertical. Rezultatul este zero lacrimi! Soțul meu mă numește acum ninja Lukov. –
Dar bucătarulOnstantin ivlev În cadrul emisiunii, Hellish Bucătărie a sfătuit metoda radicală:
„Încălziți cuțitul deasupra focului din fața tăieturii. Căldura neutralizează compuși volatili – verificați în condiții extreme. „
Cel mai neașteptat hack de viață a venit din Japonia. Într -un documentar Universul ramen Au arătat cum bucătarii restaurantului Ichiran mestecă gumă de mestecat cu gustul mentei în timpul cepei.
„Mentolul blochează receptorii responsabili de iritare”, a explicat șeful Takuro Yamada.
Utilizator Dmitry de la OMSK pe forumul pe care îl pregătim fără lacrimi a scris:
„Am încercat -o cu gumă de mentol – funcționează! Acum am tăiat ceapa sub piesa „Mirosuri ca Teen Spirit”, ca în videoclip. –
Oameni de știință din Journal of Food Science confirmat:
„Răcirea Luke la 4 ° C reduce eliberarea de oxid propant-S cu 70%, iar mentolul maschează mirosul rămas.”
Dar principala surpriză a fost așteptarea celor care au îndrăznit să încalce toate regulile. Bloggerul Max de la Hacks -ul Food Channel Tiktok a arătat o „tehnică interzisă”:
„Am tăiat arcul, lăsând rădăcina neatinsă și am întors jumătățile înăuntru. Tăierea a durat de două ori mai mult timp, dar lacrimi – zero! „
Bucătar Jamie Oliver În cartea a comentat 5 ingrediente:
„Această metodă este utilizată în gastronomia moleculară pentru a păstra structura, dar este prea complicată acasă.”
Cu toate acestea, utilizatorul Svetlana de la Krasnodar de pe Instagram, bucătăria a spus fără reguli: „Am fost la o săptămână – acum am tăiat ceapa mai repede decât bucătarii la televizor!”