Modul secret de a tăia ceapa, care este cunoscut doar în restaurante. Încercați – și nu trebuie să plângeți

V -ați întrebat vreodată de ce bucătarul din restaurante scumpe a tăiat ceapa fără o singură lacrimă?

Se dovedește că totul este în tehnica care este ascunsă de bucătarii de acasă.

Bucătar Maria Gordeeva De la restaurantul din Moscova, White Rabbit într -un interviu acordat Esquire a recunoscut:

„Nu folosim niciun„ cuțite viclean ”. Secretul este să tăiați ceapa … de sus în jos și nu de -a lungul inelelor. –

Sună nebun? Revistă Cook este ilustrat Am efectuat un experiment: cu o tăietură clasică (de -a lungul fibrelor), se remarcă cu 40% mai mult decât un dioxid de sulf care provoacă lacrimi.

ceapă
Foto: © Belnovosti

„Dacă îl tăiați pe vertical, de la vârf până la rădăcină, celulele sunt distruse mai puțin, iar enzimele caustice nu se evaporă atât de activ”, a explicat biochimistul Alexey Kovalev Podcast -ul este bucătărie științifică.

Dar aceasta este doar jumătate din adevăr. Bucătar Heston Blumenthal În emisiune, în căutarea perfracției a deschis un alt truc:

„Înainte de a tăia, puneți arcul în congelator timp de 15 minute. Frigul încetinește reacția dintre Alinis și aminoacizi – ea este cea care provoacă lacrimi. „

Blogger Irina de la YouTube Channel Food fără durere verificată:

„Am răcit ceapa, am pus paharele de înot și am tăiat -o vertical. Rezultatul este zero lacrimi! Soțul meu mă numește acum ninja Lukov. –

Dar bucătarulOnstantin ivlev În cadrul emisiunii, Hellish Bucătărie a sfătuit metoda radicală:

„Încălziți cuțitul deasupra focului din fața tăieturii. Căldura neutralizează compuși volatili – verificați în condiții extreme. „

Cel mai neașteptat hack de viață a venit din Japonia. Într -un documentar Universul ramen Au arătat cum bucătarii restaurantului Ichiran mestecă gumă de mestecat cu gustul mentei în timpul cepei.

„Mentolul blochează receptorii responsabili de iritare”, a explicat șeful Takuro Yamada.

Utilizator Dmitry de la OMSK pe forumul pe care îl pregătim fără lacrimi a scris:

„Am încercat -o cu gumă de mentol – funcționează! Acum am tăiat ceapa sub piesa „Mirosuri ca Teen Spirit”, ca în videoclip. –

Oameni de știință din Journal of Food Science confirmat:

„Răcirea Luke la 4 ° C reduce eliberarea de oxid propant-S cu 70%, iar mentolul maschează mirosul rămas.”

Dar principala surpriză a fost așteptarea celor care au îndrăznit să încalce toate regulile. Bloggerul Max de la Hacks -ul Food Channel Tiktok a arătat o „tehnică interzisă”:

„Am tăiat arcul, lăsând rădăcina neatinsă și am întors jumătățile înăuntru. Tăierea a durat de două ori mai mult timp, dar lacrimi – zero! „

Bucătar Jamie Oliver În cartea a comentat 5 ingrediente:

„Această metodă este utilizată în gastronomia moleculară pentru a păstra structura, dar este prea complicată acasă.”

Cu toate acestea, utilizatorul Svetlana de la Krasnodar de pe Instagram, bucătăria a spus fără reguli: „Am fost la o săptămână – acum am tăiat ceapa mai repede decât bucătarii la televizor!”

Citeste si:  Pliculețe de ceai: care este mai bine să alegeți - sfaturi de specialitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *