Un condiment care va ușura balonarea – adaugă-l la ceai și mâncăruri!

Balonarea este inconfortabilă. Fie că se datorează supraalimentării, problemelor digestive sau menstruației, a scăpa de balonare poate fi o problemă dificilă și destul de sensibilă, mai ales când apare în momentele cheie dintr-o zi plină.

Condimentul care poate scăpa de balonare

Din fericire, există alimente care pot ajuta la remedierea simptomelor de balonare, inclusiv un anumit condiment pe care ar trebui să iei în considerare să îl încorporezi în dieta ta. Suntem destul de siguri că îl aveți deja într-unul dintre dulapurile de bucătărie.

Se pare că ghimbirul este cel care poate scăpa de senzația neplăcută pe care o ai când ești balonat.

Ghimbirul are mulți compuși, cum ar fi gingerolul, care este un compus antiinflamator. Ajută la reducerea gazelor și a balonării și va scăpa de senzația neplăcută care vă poate opri activitățile din ziua respectivă.

O doză mică de ghimbir în fiecare zi poate ajuta la reducerea inflamației, dar poate oferi și beneficii, cum ar fi reducerea greaței și vărsăturilor, potrivit unui studiu din 2022 publicat de Nutrients.

Citeste si:  Oamenii de știință au aflat: acest duo de bucătărie luptă împotriva inflamației! Cel mai probabil, este deja la tine acasă.

Ghimbirul poate ajuta, de asemenea, la mișcarea alimentelor prin tractul gastrointestinal mai eficient, crescând motilitatea intestinală. Un sistem digestiv lent poate provoca, de asemenea, gaze și balonare. Poate relaxa mușchii tractului gastrointestinal dacă aveți spasme musculare sau crampe stomacale. Acest lucru este susținut de un studiu amplu din 2019 privind beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului de la Food Science & Nutrition.

Acum că ai învățat câte beneficii poate aduce ghimbirul asupra sănătății organismului, dar încă ești descurajat de aroma sa puternică, află cum îl poți consuma optim.

Puteți rade rădăcina de ghimbir și o puteți adăuga în ceaiuri, tocane sau supă de linte. Puteți folosi și pudră de ghimbir uscat, care are și multe beneficii și tinde să aibă o aromă puțin mai blândă. Oamenii îl folosesc în mâncăruri dulci, cum ar fi prăjiturile, prăjiturile cu dovleac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *