Depozitarea cerealelor în vasele de plastic își poate strica gustul.
Acest lucru a fost avertizat de lector principal al Departamentului de Biotehnologie și Distanță al RTU MIREA MARIA ZOLOTAREVA.
Ce ar trebui să fie păstrat în cereale, a spus expertul într -o conversație cu publicarea „Lenta.ru”.
Cum să stocați cerealele corect
După cum a spus Zolotareva, cel mai bine este să depozitați cereale într -un bol de sticlă sau ceramică.
Containerele din plastic trebuie utilizate cu precauție, – a avertizat biotehnologul.

Plasticul de calitate slabă, explicat expertul, poate distinge substanțele care agravează gustul și mirosul cerealelor.
În plus, cerealele grase, cum ar fi meiul, făina de ovăz, nu pot fi păstrate în vasele de plastic.
Containerele metalice nu sunt, de asemenea, cea mai bună alegere. În cazul fabricării din metal cu calitate slabă, acestea pot rugini și pot oferi cerealelor un gust metalic.
Zolotareva a menționat că fiecare cereală are propriile cerințe pentru containere.
De exemplu, culturile de cereale (hrișcă, orez, ovăz, grâu) sunt necesare un recipient sigilat, deoarece sunt susceptibile la microorganisme și umiditate.
Dimpotrivă, leguminoasele au nevoie de o ventilație bună, se va forma altfel condensul.
Nucile trebuie depozitate într -un loc întunecat într -un pachet de vid: sunt bogate în grăsimi care se deteriorează atunci când sunt expuse la oxigen și lumină.