Faceți această greșeală de fiecare dată când curățați cuptorul: grăsime și funingine nu vor pleca niciodată așa

Ștergeți grăsime și cegând ore întregi, iar după câteva săptămâni se întoarce, ca și cum ar fi batjocorit eforturile.

Problema nu este în lene, ci în metodele pe care le utilizați.

De exemplu, bureții abrazivi și răzuitorii de metal lasă microcarapinele pe email.

Grăsimea este înfundată în aceste fisuri și fiecare curățare ulterioară devine mai complicată.

În schimb, încercați „Băi cu aburi”. Umpleți un bol refractar cu apă, adăugați o jumătate de pahar de suc de lămâie sau 100 ml de oțet și puneți o oră preîncălzită la 100–120 ° C timp de o oră.

Cuptor
Foto: © Belnovosti

Aburul se va înmuia chiar și pete vechi și le vei freca cu un burete obișnuit.

Dar ce să faci cu zahărul ars din plăcinte sau caramel? Presărați cu poluare de sodă, zburați în oțet și așteptați până când reacția nu mai șuieră.

Apoi ștergeți suprafața cu o cârpă umedă – alcalin și acid dizolvă orice urme de dulciuri.

Pentru cuptoarele cu gaz există un sfat separat: îndepărtați rețelele și înmuiați -le noaptea în apă caldă, cu adăugarea unei mașini de spălat vase. Dimineața rămâne doar să mergi cu o perie, iar covorul va dispărea.

Nu uitați de ușă! Ștergeți paharul cu un amestec de apă și amoniac (1: 1) și tratați sigiliul de cauciuc cu ulei vegetal – acest lucru va preveni uscarea și fisurile.

Și cel mai important: nu folosiți substanțe chimice de auto -curățare dacă există părți emailate în cuptor.

Ei emit perechi toxice care sunt consumate în acoperire.

Este mai bine să curățați cuptorul o dată pe lună, chiar dacă se pare că nu este poluat. Prevenirea vă va salva de la un ceas cu o perie și va extinde viața tehnicii de ani buni.

Citeste si:  Te îngrași când mănânci după ora 18:00? Acesta este răspunsul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *