Curățarea cartofilor, cojile de ceapă, coaja de banane – toate acestea zboară în găleata de gunoi, dar în zadar.
Din „deșeuri” puteți pregăti îngrășăminte, produse cosmetice și chiar … chipsuri!
De exemplu, o coajă de cartofi, coaptă cu paprika și sare, se transformă într -o gustare crocantă. Și coaja de ceapă este un colorant natural și un antiseptic.

Fierbați -l timp de 10 minute, se încordează și obțineți un decoct de aur pentru colorarea ouălor de Paște sau întărirea părului.
Banana coaja este o adevărată descoperire. Frecați -le cu frunzele de plante interioare pentru a scăpa de afide. Sau pregătiți îngrășământ: turnați coaja cu apă pentru o zi, apoi udată florile – vor începe să crească ca drojdia.
Și de la piei de banane, ei fac veganul „carne de porc trasă”: le pun afară în sosul de grătar și nu se distinge de carne.
Nu aruncați nici terenurile de cafea – amestecați cu ulei de nucă de cocos și obțineți un scrub de corp.
Când data viitoare veți ajunge la găleata de gunoi, opriți -vă: poate în mâinile voastre este secretul economiilor și al vieții ecologice.