Ești distras de un apel, iar supa s -a transformat în cărbuni?
Nu te grăbi să arunci o tigaie!
Dacă fundul este ușor ars, turnați conținutul în vase curate fără a se amesteca. Apoi adăugați o lingură de zahăr sau miere – dulceața va depăși amărăciunea.

Pentru vasele lactate (terci, sosuri), folosiți un vârf de sodă – neutralizează gustul lui Gary.
Dacă pilaf sau ars fierbinte, salvați -l … fructe. Tăiați mărul sau pere cu cuburi, puneți deasupra și puneți -o timp de 5 minute. Acizii fructiferi absorb amărăciunea.
Și pentru supe și tocană, adăugați o lingură de unt – grăsimea va „lega” un gust neplăcut.
Dar principalul hack de viață este prevenirea. Pentru a preveni nimic, folosiți vase subțire sau tigăi cu fund gros. Și nu puneți niciodată farfuria pe maximă – gătiți la foc mediu.
Dacă tot ați greșit, nu vă panicați, chiar și bucătarul salvați uneori mâncăruri cu astfel de trucuri.
Și dacă sosul îngropat? Strângeți -l prin tifon pentru a îndepărta bulgări și adăugați o lingură de amidon diluată în apă. Se fierbe 2 minute – textura va deveni netedă.
Pentru sosurile de roșii, o lingură de paste de arahide este potrivită – va ascunde amărăciunea și va adăuga piquancy.
Și amintiți -vă: mirosul de Gary mănâncă în vase. Pentru a -l îndepărta, fierbeți o tigaie cu apă, oțet și coajă de lămâie. Acum bucătăria ta va fi din nou parfumată!