După ce ați citit acest lucru, veți înceta să scurgeți lichidul noroios din tigaie.
Apa în care a fost gătită orezul este aurul pentru specialiștii culinari.
Conține amidon, vitamine B și minerale. Răciți -l și folosiți -l în loc de bulion de supă – obțineți un gust cremos delicat fără o picătură de smântână.

Și aceasta este cea mai bună marinată pentru pui: înmuiați carnea timp de o oră în apă de orez cu sare și mirodenii, iar după prăjire se va topi în gură.
Dar cea mai neașteptată aplicație este cosmetică. Ștergeți -vă fața cu o biscuită de bumbac umezită în acest lichid pentru a îndepărta strălucirea îndrăzneață.
Apa de orez chiar tratează arsurile solare! Și dacă o amestecați cu miere și fulgi de ovăz, obțineți o mască pentru pielea sensibilă.
În gătit, poate fi transformat într -o băutură: adăugați o lingură de miere, un vârf de scorțișoară și cuburi de gheață într -un pahar cu apă de orez. Limonada răcoritoare este gata!
Sau înghețați lichidul în matrițe de gheață – astfel de cuburi vor adăuga întuneric cremos.
Amintiți -vă însă: dacă orezul a fost spălat anterior, apa va fi mai puțin utilă. Și nu folosiți niciodată apă de orez cu aditivi (de exemplu, cu turmeric) în scopuri cosmetice – numai din cereale pure.