Fakeul tău de sare: Cum să distingi otrava de condimentele reale în 3 secunde

Ești sigur că ai sare adevărată în scutul de sare?

Magazinele amestecă adesea analogi ieftini în el.

De exemplu, în loc de sare din Himalaya, creta pictată este vândută. Verificați: oțet de picurare pe sare. Dacă coase, acesta este cretă.

sare
Foto: © Belnovosti

Sarea reală de mare este întotdeauna ușor umedă și are o nuanță cenușie. Dacă cristalele sunt perfect albe și uscate, este un produs curățat chimic. Și sarea iodizată nu poate fi păstrată mai mult de 6 luni – iodul dispare.

Dar chiar și sarea naturală poate face rău. De exemplu, sarea neagră conține sulfură de hidrogen – în cantități mari este toxică.

Adăugați -l doar la vasele finite, nu la aluat.

Înlocuiți o parte din sare cu alge! Grind Kelp uscat sau nori, amestecați cu sare 1: 1. Acest amestec va sublinia gustul peștilor și salatelor.

Sau folosiți sare de țelină: tulpini de țelină uscată, tocați și amestecați cu sare de mare.

Sarea nu este singurul dușman. Glutamatul sodiu în chipsuri și sosuri este dependență. Pregătiți -vă acasă: amestecați ciupercile uscate, roșiile și usturoiul în pulbere – aceasta este un îmbunătățitor de arome naturale.

Sfat pentru sănătate: utilizați sare cu un conținut scăzut de sodiu sau adăugați suc de lămâie în vase.

Îmbunătățește salinitatea, permițându -vă să reduceți cantitatea de sare.

Citeste si:  Îți înfundă arterele și provoacă diabet. Cu toate acestea, slovacii încă o pun în cafea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *