De ce ar trebui să existe o lămâie în fiecare casă? Descoperă modalități uimitoare de a folosi acest fruct minune!

Pe langa importanta sa culinara, lamaia poate avea intrebuintari diverse, mai putin cunoscute. Iată câteva dintre ele, care dau rezultate în bucătărie.

Lămâie, utilizări mai puțin cunoscute

  • Fructele tăiate pot fi stropite cu suc de lămâie, astfel încât să nu se oxideze și să se înnegrească.
  • Daca pui o bucata de lamaie intr-un borcan de mustar inceput, nu se va schimba culoarea sau nu se va intari, isi va pastra aceeasi consistenta.
  • Pentru a obține cel mai alb orez posibil, pune câteva picături de lămâie în apa în care îl fierbi.
  • De asemenea, lămâia este foarte benefică sănătăţii, consumul de lămâie scapă de calculii biliari, dacă faci un amestec de lămâie cu piper negru şi trei părţi de ulei de măsline, scrie wawlist.ro
  • Ajută la pierderea în greutate prin stimularea metabolismului și arderea grăsimilor din organism.
  • Protejează împotriva anemiei, deoarece pe lângă faptul că conține fier, lămâia ajută la absorbția fierului din alimente.
  • Reduce riscul de cancer. Potrivit studiilor, s-a constatat că persoanele care consumă citrice, în special lămâi, au un risc mai scăzut de cancer.
  • Lămâia îmbunătățește sănătatea digestivă.
  • Susține sănătatea inimii deoarece conține o cantitate mare de vitamina C, care reduce riscul de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral.
Citeste si:  Cum să înălbiți tulul: o metodă dovedită numită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *