Pe langa importanta sa culinara, lamaia poate avea intrebuintari diverse, mai putin cunoscute. Iată câteva dintre ele, care dau rezultate în bucătărie.
Lămâie, utilizări mai puțin cunoscute
- Fructele tăiate pot fi stropite cu suc de lămâie, astfel încât să nu se oxideze și să se înnegrească.
- Daca pui o bucata de lamaie intr-un borcan de mustar inceput, nu se va schimba culoarea sau nu se va intari, isi va pastra aceeasi consistenta.
- Pentru a obține cel mai alb orez posibil, pune câteva picături de lămâie în apa în care îl fierbi.
- De asemenea, lămâia este foarte benefică sănătăţii, consumul de lămâie scapă de calculii biliari, dacă faci un amestec de lămâie cu piper negru şi trei părţi de ulei de măsline, scrie wawlist.ro
- Ajută la pierderea în greutate prin stimularea metabolismului și arderea grăsimilor din organism.
- Protejează împotriva anemiei, deoarece pe lângă faptul că conține fier, lămâia ajută la absorbția fierului din alimente.
- Reduce riscul de cancer. Potrivit studiilor, s-a constatat că persoanele care consumă citrice, în special lămâi, au un risc mai scăzut de cancer.
- Lămâia îmbunătățește sănătatea digestivă.
- Susține sănătatea inimii deoarece conține o cantitate mare de vitamina C, care reduce riscul de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral.