Ați colectat pungi de cartofi, mere și găleți de morcov, dar o lună mai târziu, jumătate din rezerve putrede sau uscate?
Totul pentru că este o știință pentru a stoca o cultură și nu doar împingeți legumele în subsol.
De exemplu, cartofii nu pot fi păstrați în întuneric imediat după săpat.

Așezați tuberculii sub un baldachin timp de două săptămâni – trebuie să „respire” și să taie răni. Dimpotrivă, morcovii se tem de lumină.
Înmuiați -l într -un chat de argilă (apă + argilă până la consistența smântânii) și uscat – un astfel de „cocon” se va proteja de putregai și de șoareci.
Merele sunt o poveste separată. Dacă înfășurați fiecare într -un ziar impregnat cu o decoct de ceapă (coajă + apă clocotită), acestea nu se înnegreau și rămân suculente.
Dar cel mai neașteptat hack de viață este modul de salvare a unui dovleac. Pune -l pe o „pernă” de paie, astfel încât tulpina să se ridice în sus și ștergeți coaja cu ulei vegetal o dată pe lună – acest lucru va înfunda porii și nu va permite evaporarea umidității.
Ce să faci cu verdele? Înghețarea nu este singura opțiune.
Amestecați mărarul tocat cu sare (1: 1) și descompuneți -vă în bănci – iarna va fi un condiment aromat.
Pentru ceapă și usturoi, țeseți împletiturile și agățați în cămară, dar mai întâi scufundați capetele în parafina topită – acest lucru va ucide larvele dăunătorilor.
Și nu uitați de gândacul: este mai bine să -l depozitați pe cartofi.
Cultura rădăcinilor absoarbe excesul de umiditate pe care tuberculii este eliberat și în sine rămâne suculentă.
Și dacă mucegaiul a început în subsol, puneți pungile cu muștar uscat sau cărbune din lemn în colțurile colțurilor – absorb umezeala.
După șase luni de astfel de experimente, veți deschide pivnița și gâfâirea: legumele vor arăta ca și cum ar fi doar sfâșietoare de pe paturi ieri.