Nu repetați greșelile multora. Aceasta este singura modalitate de a stoca legume – amintiți -vă o dată pentru totdeauna

Mulți fac greșeli serioase atunci când depozitează legume acasă.

Drept urmare, produsele se deteriorează rapid, își pierd gustul și proprietățile hrănitoare, în unele cazuri devin periculoase pentru sănătate.

Prin urmare, este extrem de important să oferim legume condiții de depozitare adecvate.

frigider
Foto: © Belnovosti

Observând următoarele reguli simple, nu garantați doar conservarea prospețimii și proprietăților lor valoroase, ci și extinderea termenului aceasta este stocarea în sine.

Roși și castraveți

Roșiile, castraveții și vinetele nu trebuie depozitate la frigider, cu excepția cazului în care sunt exagerate sau au fost tăiate.

Temperaturile scăzute vor distruge gustul și aroma, precum și înmoaie fructele. Calitatea dispare și ea.

Este recomandat să le păstrați la temperatura camerei cu țesătură acoperită (de la insecte).

Dimpotrivă, verdele și salatele de foi trebuie păstrate la frigider, altfel se vor șterge rapid.

Pepene verde, pepene, dovlecel

Nu puneți un pepene verde în unitate – la temperaturi scăzute, în a treia zi, va pierde aroma și culoarea.

Dar tăiat – da. Ca un pepene tăiat – trimitem la frig.

De asemenea, plasăm dovlecelul în frigider, dar în ușă sau pe raftul superior, unde temperatura este puțin mai mare.

Este recomandat să înfășurați dovlecelul cu un prosop de hârtie pentru a vă proteja împotriva hipotermiei sau a pune o pungă.

Fructe de pădure și fructe

Dacă observați că zmeura, căpșunile, căpșunile sau alte fructe de pădure au început să se scurgă, nu vă grăbiți să aruncați, înghețați.

Afinele și afine sunt păstrate mai mult timp, dar, de regulă, nu mai mult de o săptămână.

Este important să păstrați fructe separat de legume, deoarece multe dintre primele care disting etilena, accelerând maturizarea și deteriorarea celei de -a doua.

Acest lucru se aplică acestor „producători” de gaz precum mere, banane, avocado și alții.

Castraveții, vinetele, verdele și salatele sunt deosebit de sensibile la etilenă.

Lifehack în sfârșit

Doriți să depozitați morcovi, sfeclă, cartofi, usturoi, ceapă și alte legume la frigider pentru mult timp?

Dacă da, atunci așezați -le în pachete sau pungi rezistente la umiditate care păstrează umezeala în interior.

Citeste si:  Cum să restabiliți un gât întins la un tricou: un hack de viață genial cu ceea ce este întotdeauna la îndemână

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *