De ce urăște roșiile frigiderului

Deschideți bolul de salată, iar roșiile au devenit fără gust?

Vina este frigiderul.

La temperaturi sub 10 ° C, roșiile își pierd aroma, iar carnea devine pudră. Și acesta nu este singurul secret pe care producătorii îl ascund.

roșie
Foto: © Belnovosti

De exemplu, roșiile depozitate sunt adesea colectate în verde și prelucrate cu gaz pentru maturare. Prin urmare, casa este întotdeauna mai gustoasă.

Dar cum să distingem o roșie naturală de „gaz”? Uită -te la tulpină: dacă există o pată galbenă în jurul ei – fătul s -a copt în mod natural.

Dar cum să salvați cultura fără frigider? Înfășurați roșiile în ziar și puneți o cutie întunecată la temperatura camerei.

Așa că vor sta pe săptămână.

Și dacă doriți să înghețați, faceți piure de cartofi, altfel veți primi terci după dezgheț. Un alt mod: uscați roșiile în cuptor cu ulei de măsline și ierburi.

O astfel de gustare va supraviețui iernii și va decora orice fel de mâncare.

Interesant este că roșiile pot fi utilizate ca indicator al sănătății solului. Dacă apar pete galbene pe frunze, pământul nu are magneziu.

Presărați patul de cenușă, iar problema va dispărea.

Și roșiile „urlă” sub stres – oamenii de știință au înregistrat semnale ultrasonice pe care le emit în timpul secetei. Imaginează -ți: roșiile tale sunt literalmente chemate pentru ajutor!

Pentru a le calma, pulverizați frunzele cu apă cu adăugarea de zahăr (1 linguriță pe litru) – acest lucru va scuti stresul.

Citeste si:  Cum să scapi de praf într-un apartament: cel mai simplu mod este numit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *