Te bucuri când oul scârțâit alunecă de -a lungul teflonului, ca un patinator de gheață pe gheață? Și în zadar.
Când este încălzit peste 230 de grade (și acest lucru apare în 3 minute de prăjit), acoperirea emite perechi toxice.
Nu vor ucide imediat, ci vor acumula în plămâni ani de zile, provocând boli. Și aceasta nu este o poveste de groază – doar zgâriați tigaia cu o lingură, iar particulele de teflon vor cădea în mâncare.

Ce să fac? Întoarce -te la fontă. Da, este mai greu, dar sigur și servește timp de secole. Și astfel încât mâncarea să nu se lipească, trebuie să o „întăresc” corect.
Încălziți tigaia, puneți -o în ea o sare mare de măcinare cu o cârpă, apoi calculați cu ulei. Acum acesta este artefactul familiei tale, care va supraviețui marelui -grandchildren.
Dar dacă fontă nu este pentru tine, încearcă ceramica. Nu distinge substanțele nocive, ci necesită o îngrijire atentă: spălați -vă doar cu buzele moi și nu folosiți lame metalice.
Și aruncați o privire mai atentă asupra oțelului inoxidabil.
Da, totul se lipește de ea, dar secretul în încălzire. Folosiți apa pe o suprafață fierbinte: dacă o picătură „dansând”, puteți turna ulei.
Atunci clătitele vor zbura singuri. Și amintiți -vă: cea mai bună tigaie este cea pe care nu vă este frică să o rupeți.
Șirurile-o zi de la supermarket nu creează decât iluzia de comoditate, dar, de fapt, îți fură sănătatea.