Osul avocado pare inutil, dar acesta este un adevărat superalimente.
Poate fi uscat, tocat în pulbere și adăugat la un smoothie – este bogat în antioxidanți.
Sau gătiți „ceaiul”: fierbeți osul decojit timp de 10 minute, adăugați miere și ghimbir – băutura se va încălzi și va consolida imunitatea.

Un colorant natural este, de asemenea, fabricat din el: grătați osul pe o răzătoare, turnați apă clocotită și, după o oră, obțineți apă roz pentru colorarea deserturilor sau țesăturii.
Și dacă puneți osul în oală, peste câțiva ani veți avea propriul dvs. copac de avocado.
Amintiți -vă însă: osul crud este toxic, așa că întotdeauna îl supuneți tratamentului termic.
Osul de avocado este, de asemenea, un excelent scrub pentru corp.
Măcinați -l într -o râșniță de cafea, amestecați cu ulei de nucă de cocos și cafea – masajul cu un astfel de amestec va îmbunătăți circulația sângelui.
Și dacă înmuiați bucăți de oase în alcool timp de o săptămână, obțineți tinctură pentru a freca articulații dureroase. Pentru grădină: așezați oasele uscate și zdrobite în jurul plantelor – vor speria nămolurile.
Iubitori handmade: Folosiți jumătăți de semințe precum timbre de desen – scufundați în vopsea și lăsați imprimeuri pe hârtie sau țesătură.
Și chiar și în gătit, osul va veni la îndemână: adăugați un vârf de pulbere la aluatul de pâine – coacerea nu se modelează mai mult.
Principalul lucru – nu uitați că înainte de utilizarea osului trebuie curățați complet de pulpă și uscat în cuptor la 100 ° C.