Pare logic – a adus ciuperci din pădure sau depozit și, în primul rând, le -a trimis sub un flux de apă pentru a spăla murdăria și nisipul.
Cu toate acestea, specialiștii culinari cu experiență și culegătorii de ciuperci sunt categoric împotriva acestei abordări.
De ce să spălați ciupercile, în special pădurea, sub apă curentă, este o idee proastă?

Motivul principal este structura unică a ciupercii. Carnea lor este un adevărat burete natural. Este foarte poros și absoarbe cu ușurință o cantitate imensă de umiditate.
Când spălați ciupercile sub robinet, ele se umflă literalmente din apă. Iar excesul de umiditate este un dușman al gustului și al texturii atunci când gătiți. Ciupercile saturate cu apă atunci când prăjiți sau stingeți încep să nu se rumenească aperitiv, ci să se stingă în propriul suc.
În loc de o frumoasă crustă de aur și pulpă elastică, riscați să obțineți o masă apoasă, fără gust, care este, de asemenea, slab prăjită.
Aroma, pentru care prețuim atât de mult ciupercile, de asemenea, slăbește semnificativ. Imaginează -ți diferența dintre cartofii prăjiți cu vulpi crocante și ciuperci înăbușite într -o baltă de apă – contrastul este imens.
Dar atunci cum să scapi de pământ, ace, nisip și alte gunoi? Curățarea corectă necesită puțin mai multă răbdare, dar rezultatul merită. Iată principalele metode:
1. Curățarea uscată este cea mai preferată modalitate. Armați -vă cu o perie moale mică (o periuță de dinți curată cu peri moi este perfectă), o perie sau chiar un burete de bucătărie uscată (partea curată).
Cu atenție, dar măturați cu atenție toată murdăria vizibilă din pălărie și picioare.
Acordați o atenție deosebită părții inferioare a pălăriei (himenofor) în ciupercile cu plăci și pliurile la soare – nisipul se ascunde adesea acolo. Răzuiți cu grijă locurile mai ales contaminate și capătul picioarelor cu un cuțit, unde rămân de obicei rămășițele miceliu sau gunoi de pădure.
2. Șervețel umed sau burete. Dacă curățarea uscată nu este suficientă și există frunze lipite sau poluare mai gravă pe ciupercă, îl puteți șterge ușor cu o cârpă ușor umedă sau o bucătărie. Principalul lucru este să nu înmuiați ciuperca și să nu turnați apă pe ea cu un pârâu. Scoateți cu atenție murdăria cu un instrument umed.
3. Clătire foarte rapidă (numai pentru ciuperci puternice). Această metodă este un compromis și este doar pentru ciuperci dense, cum ar fi alb, boletus, champignoni sau ciuperci de stridii și numai dacă sunt foarte contaminate.
Ciupercile sunt introduse într -un colizor și literalmente pentru câteva secunde sunt coborâte sub * flux foarte slab * de apă rece sau se clătină rapid într -un bol, îndepărtat imediat și se usucă imediat cu prosoape de hârtie sau țesut.
Mult timp pentru a ține sub apă sau înmuiați în niciun caz!
Amintiți -vă: murdăria principală din ciupercile forestiere sunt nisipul și particulele de sol. Apa nu dizolvă nisipul, ci o conduce doar mai adânc în porii ciupercilor. Curățarea uscată este mult mai eficient măturarea cerealelor de nisip.
După ce ați petrecut puțin mai mult timp pentru curățarea îngrijită cu o perie și cuțit, veți menține adevăratul gust, aroma și textura frumoasă a vaselor dvs. de ciuperci.
Te vor încânta cu un gust bogat și un aspect apetisant, nu cu apă.