Sezonul căpșunilor este în plină evoluție, dar bucuria fructelor de fructe suculente îi depășește adesea daunele rapide. Se dovedește că unul este vinovat de o eroare comună, dar ușor de fixat.
Mulți se grăbesc să spele toate căpșunile cumpărate deodată. Această acțiune devine fatală pentru prospețimea și durata de valabilitate.
Excesul de umiditate rămâne pe fructe de padure după spălare accelerează procesele de descompunere. Funcționează în special distructiv pe vreme caldă, chiar și în interiorul frigiderului.

Regula cheie: căpșunile trebuie spălate exclusiv înainte de utilizare. Acesta este singurul mod în care îl veți salva cât mai mult timp.
Și acest lucru se aplică absolut toate fructele de pădure – atât pe piață, cât și colectate în paturile lor. Clătiți -le sub un flux de apă curentă rece.
Evitați ușor să înmuiați căpșunile în boluri sau bazine. Din aceasta, fructele de pădure sunt repede dezbrăcate cu apă, își pierd gustul și aroma bogată, transformându -se într -o masă fără gust.
Ponytail -urile și frunzele verzi joacă, de asemenea, un rol important în siguranță. Scoateți -le numai după spălarea fructelor de pădure și nu înainte.
Singura excepție este fructele de pădure extrem de contaminate. Este permis pentru o perioadă scurtă de timp să le cufundați într -o soluție de sodă ușoară (aproximativ o linguriță pe litru de apă).
După o astfel de prelucrare, căpșunile trebuie să fie foarte bine prăjite sub un flux puternic de apă curată. Acesta va îndepărta murdăria și rămășițele de sodă.
Amintiți -vă că căpșunile de înaltă calitate, selectate, sunt depozitate pentru cele mai lungi. Acordați atenție aspectului său atunci când cumpărați.
Cea mai aromată și utilă boabă este cea care este cultivată lângă locul de vânzare. Este dat de un miros unic, puternic de prospețime.
O adevărată căpșuni coapte au o culoare uniformă bogată și o formă caracteristică, aproape inegală. Este o astfel de boabă care va face plăcere atât gustului, cât și rezistenței.