Unii cetățeni, în încercarea de a răci mâncarea pregătită, pun mâncăruri fierbinți la frigider cât mai curând posibil.
Apoi rânjesc despre asta amar. Din păcate, o astfel de greșeală este foarte frecventă.
Nu faceți asta. În caz contrar, frigiderul în sine va suferi – poate eșua prematur.

Cert este că mâncarea caldă din unitate duce la excesul de condens, precum și la INEM.
Acest lucru se întâmplă din saturație cu abur fierbinte din mâncarea spațiului cu umiditate, care, atunci când este contactat cu suprafețe reci, se transformă în hoarfrost.
Când începe să se topească, se acumulează în sistemul de drenaj, iar acest lucru este plin de revărsarea sa.
Drept urmare – apariția mirosurilor neplăcute și chiar a cursului frigiderului.
În plus, mâncarea caldă este încărcată excesiv de compresorul dispozitivului, care este obligat să funcționeze continuu (funcționează ciclic ca de obicei).
Astfel, compresorul încearcă să compenseze o creștere accentuată a temperaturii.
Drept urmare – supraîncălzirea compresorului și a eșecului.
În al treilea rând: Alimentele calde pot deteriora echipamentul intern al frigiderului.
În zona de risc special, există rafturi din sticlă: datorită diferenței de temperatură, acestea pot crăpa.
O altă consecință neplăcută: există o probabilitate de deformare a pereților din plastic intern ale frigiderului.
Iar mâncarea caldă poate provoca deformarea gingiei de sigilare a ușii frigiderului.
Acest lucru va duce la faptul că ea nu se va mai potrivi strâns, ceea ce va afecta deteriorat capacitatea camerei de a menține frigul.