Castraveții în borcane sunt întotdeauna crocanți: iată ce pun în fiecare când fac conserve – un fruct secret face diferența

Multe gospodine se străduiesc să se asigure că castraveții lor conservați sunt tari și crocanți. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna posibil: adesea, ca urmare, castraveții devin moi.

Gospodinele cu experiență dezvăluie un secret: pentru a obține castraveți denși și crocanți, trebuie să adăugați un fruct special în borcan.

Iată o listă cu ingredientele necesare pentru preparare:

  • 1,5 litri de apă;
  • 1,5 kilograme de castraveți;
  • 3 roșii;
  • 1 lingura de desert esenta de otet;
  • 2 linguri sare;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 ardei dulce;
  • 1 umbrela de marar;
  • 4 catei de usturoi.

Mai întâi, pregătiți marinada: dizolvați sarea și zahărul în apă, apoi fierbeți amestecul timp de aproximativ 5 minute.

Puneți legumele pregătite în borcane sterilizate. Decojim castraveții de pe „cozi”, tăiem ardeii în sferturi și împărțim usturoiul în jumătate. Pune pe fundul borcanelor mararul, ardeiul si usturoiul, iar deasupra aseaza rosiile si castravetii.

Umpleți conținutul borcanului cu apă clocotită timp de 3 minute, apoi scurgeți apa. După aceasta, turnați marinada clocotită, adăugați esență de oțet și rulați imediat borcanele. Poftă bună!

Citeste si:  Piept de pui copt umplut cu branza si patrunjel intr-un amestec de rosii-usturoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *