Are gust de cafea și îndepărtează toată murdăria din intestine. Cunoști această băutură?

Odinioară considerat deșeu, astăzi este folosit la prepararea „ceaiului de cafea”. Cascara este o băutură de cafea care nu este cafea, sau cel puțin nu este complet cafea. Datorită proprietăților acestei băuturi, ea devine din ce în ce mai populară, mai ales printre cei interesați de o alimentație sănătoasă.

Cascara – ce este?

Cascara înseamnă „coaja” în spaniolă și exact asta este – pielea care înconjoară boabele de cafea. Timp de secole, cascara a fost procesată ca produs secundar al producției de cafea. Cu toate acestea, în țările cultivatoare de cafea, precum Yemen, Etiopia și Bolivia, „ceaiul de cafea” a fost băut de secole. Infuzia se face din coaja si pulpa uscata la soare a fructului de cafea, care ramane dupa extragerea boabelor de cafea. În timpul procesului de uscare, cascara își schimbă culoarea de la roșu la maro și este gata de mâncare după gătire.

Ce gust are cascara?

Cascara este cu siguranță o alegere bună pentru cei cărora le plac cafeaua cu gust acru. Acest lucru se datorează faptului că cafeaua măcinată uscată este acidă, are o aromă deosebit de fructată și lasă un gust dulce pe limbă. Vei regasi in el gustul prunelor uscate si al merelor impreuna cu dulceata blanda a mierii.

Citeste si:  Cât de des trebuie schimbată lenjeria de pat: cu siguranță nu o dată pe lună

Cascara – proprietăți

Cascara este legată de cafea nu numai prin sursa sa, ci și prin proprietățile sale. Infuzia revigorează ușor și alungă oboseala. Cu toate acestea, conținutul de cofeină al „ceaiului de cafea” este mai mic decât cel al infuziei de boabe de cafea, deci efectele stimulatoare sunt mai mici. Cascara este bogată în antioxidanți și, prin urmare, are un efect pozitiv asupra organismului. Îmbunătățește activitatea sistemului digestiv, mătură depozitele din intestine și are un efect pozitiv asupra membranei mucoase a tractului digestiv. Cascara accelerează metabolismul, deci este o alegere bună pentru o dietă.

Cum se prepară kascara?

Cascara se prepară într-un mod similar cu cafeaua: se toarnă apă fierbinte peste cafeaua uscată și se lasă să se infuzeze aproximativ 5-6 minute. Infuzia se poate consuma fierbinte sau rece. Marele interes de care se bucură cafeaua în Polonia a atras și „ceaiul de cafea” în Vistula. Cascara poate fi cumpărată în cafenele fizice și pe internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *