Începeți să beți apă cu lămâie și bicarbonat de sodiu. Vei simți astfel de schimbări

Apa cu lămâie și bicarbonat de sodiu a devenit o băutură populară printre oamenii cărora le pasă de sănătatea lor. Mulți oameni cred că această băutură simplă are multe beneficii pentru sănătate, de la îmbunătățirea digestiei până la detoxifierea organismului. Dar au aceste opinii o bază științifică?

Moft sau mit pentru sănătate?

În lumea unui stil de viață sănătos, în fiecare moment apar noi tendințe care ne promit o sănătate mai bună, o stare de bine și o silueta mai zveltă. O astfel de tendință este apă potabilă cu lămâie și bicarbonat de sodiu. Această băutură simplă pare să facă minuni, dar chiar merită să-l introduci în rutina ta zilnică? Să aflăm ce spun experții despre asta.

Lămâie și bicarbonat de sodiu: duo-ul perfect?

Lămâia a fost mult timp apreciată pentru beneficiile sale pentru sănătate. Este un fruct plin de vitamina C, care ne susține sistemul imunitar, are efect antioxidant și poate îmbunătăți digestia. Dar ce zici de bicarbonat de sodiu? Această pulbere albă discretă este bicarbonatul de sodiu, care acționează ca un agent de eliberare în bucătărie și este cunoscut în medicină ca neutralizator al acidului gastric.

Citeste si:  Cum să scapi de praf din casă: 2 remedii dovedite

Susținătorii combinației de lămâie și bicarbonat de sodiu susțin așadar că un astfel de amestec poate dezacidifica organismul, poate sprijini digestia si chiar ajuta in lupta impotriva excesului de greutate. Dar aceste promisiuni au o bază științifică?

Mituri despre dezacidificare

Unul dintre cele mai des repetate argumente în favoarea apa potabilă cu lămâie și bicarbonat de sodiu este presupusul efect dezacidizant al acesteia. Cu toate acestea, trebuie amintit că organismul nostru este perfect capabil să mențină singur echilibrul acido-bazic. Sângele uman are un pH constant care este strâns reglat de diferite mecanisme din organism, iar dieta are un efect minim asupra acestui lucru.

în plus consumul excesiv de bicarbonat de sodiu poate duce la dezechilibre electrolitice și probleme de stomac, ceea ce cu siguranță nu este bun pentru sănătate. Prin urmare, merită să abordați această tendință cu o oarecare distanță.

Beneficii digestive: realitate sau ficțiune?

Unul dintre beneficiile potențiale ale consumului de apă cu lămâie este stimularea acidului din stomac, care poate ajuta digestia.. Datorită proprietăților sale alcaline, bicarbonatul de sodiu poate neutraliza temporar excesul de acid din stomac, care este uneori util pentru arsurile la stomac. Sună tentant, nu?

Citeste si:  Care sunt 3 greșeli ale gospodinei care vor strica o tigaie antiaderentă: verifică-te

Din păcate, consumul regulat al unui astfel de amestec, în special pe stomacul gol, poate duce la iritații și alte probleme digestive. Prin urmare, dacă doriți să ajungeți la această soluție, ar trebui să o faceți cu moderație.

Bea apa sifon. Ai grijă la dinții tăi!

Apa cu lămâie, în timp ce este răcoritoare, poate avea și o latură întunecată. Acidul citric poate deteriora smalțul dinților, mai ales dacă consumăm această băutură în mod regulat. Adăugarea de bicarbonat de sodiu nu suprimă neapărat acest efect, iar dacă bicarbonatul de sodiu nu se dizolvă bine, îl poate chiar spori.

Apă cu lămâie și oțet: să bei sau să nu bei?

Apă cu lămâie și bicarbonat de sodiu este o altă tendință care totuși are anumite avantaje, dar nu este lipsită de riscuri. Deși această băutură poate oferi o ușurare pe termen scurt a arsurilor la stomac, consumul regulat nu este recomandat.

Trebuie amintit că organismul nostru funcționează cel mai bine cu o dietă echilibrată, bogată în ingrediente naturale. În loc să cauți soluții miraculoase, este mai bine pariază pe o dietă sănătoasă și pe o activitate fizică regulatăcare sunt cea mai bună rețetă pentru bunăstare și sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *