Tort de casa in cateva minute. Gust uimitor

Vreau să vă împărtășesc o rețetă pentru o prăjitură delicioasă pe care o veți aprecia și o veți păstra în cartea de bucate. Este destul de simplu de preparat și constă doar din câteva ingrediente pe care probabil le ai în frigider sau pe raftul din dulap. Acest tort este simplu si rapid de preparat, dar rezultatul este un desert delicios care va multumi intreaga familie. Umplutura cu smântână conferă plăcintei un gust acrișor moale, care contrastează frumos cu prăjiturile dulci, dar în același timp rămâne lejer și aerisit.

Ce avem nevoie:

Aluat:

  • 2 galbenusuri de ou
  • 80 g unt
  • 70 g zahăr brut
  • Coaja unei lămâi
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 2 albusuri
  • 80 g zahăr brut
  • 400 g smantana (1 cana mare)
  • 3 linguri de făină sau amidon de porumb.

Metoda de gatire:

  1. Separați gălbenușurile de albușuri. Adăugați zahăr în gălbenușurile de ou și bateți până devine spumos. Apoi adăugați unt înmuiat, tăiat în bucăți mici.
  2. Adăugați coaja de lămâie rasă, făina și praful de copt și frământați un aluat neted.
  3. Împărțiți aluatul, tăiați o treime și lăsați ambele părți să se odihnească la frigider.
  4. Intre timp pregatim crema. Albusurile se bat spuma cu putina sare pana se formeaza varfuri tari, se adauga treptat zaharul si la final se adauga smantana. Se îngroașă cu făină sau amidon și se amestecă bine.
  5. Întindeți uniform cea mai mare parte din aluat în tava pregătită, adăugați smântână și radeți restul de aluat deasupra.
  6. Coaceți la 180°C în cuptorul preîncălzit până se rumenesc.
  7. Lăsați plăcinta să se răcească după copt și serviți. Încântați și răsfățați-i pe cei dragi.
Citeste si:  Piept de pui copt umplut cu branza si patrunjel intr-un amestec de rosii-usturoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *