Care sunt cele 5 tipuri de ciocolată?

Ciocolată albă, cu lapte, neagră, rubinie, fiecare are gustul său preferat!

Tuesday 2 Nov 10:42

Poți s-o mânânci, s-o bei sau ca sos. Vine în cornuri ca umplutură, se mănâncă simplă ca tabletă sau baton, se transformă în ganacheul care acoperă tortul tău de ziua de naștere. Copii o iubesc ca înghețată, iar adulții de asemenea. Se poate amesteca, coace, îngheța.

Dacă întrebi 100 de persoane dacă le place sau nu ciocolata, ce crezi că vor răspunde? Ciocolata este într-adevăr desertul preferat de majoritatea oamenilor. Dar cuvântul ciocolată se referă la mai multe lucruri diferite, nu? Intră într-o  ciocolaterie sau patiserie și aruncă o privire în jur. Există atât de multe opțiuni copleșitoare. Ciocolată albă, ciocolată cu lapte, ciocolată neagră, ciocolată roz, există atât de multe alegeri, încât fiecare are gustul său preferat.

Cât ști despre diferite tipuri de ciocolată? Și cum se fac toate aceste opțiuni de ciocolată? În timp ce citești acest articol, este posibil să ți se facă poftă, așa că nu rata șansa de a încerca  REVOIRE. Acum că ai făcut comanda, să revenim la tipurile, caracteristicile, beneficiile, compozițiile și aromele de ciocolată.

O scurtă istorie a ciocolatei

cooking with chocolate up view

De la colectarea semințelor prețioase ale arborelui de cacao, până la decorarea unui tort sau savurarea acesteia simplă sub formă de tabletă, ciocolata are un drum lung de parcurs înainte de a ajunge în creațiile artizanale din cofetăriile, bombonăriile sau patiseriile locale. În vremurile străvechi, ciocolata a fost considerată hrana zeilor pentru azteci și mayași. Boabele de cacao sunt colectate din locuri din întreaga lume, uscate și prăjite. Ulterior, există două produse care rezultă din măcinarea boabelor: lichior de ciocolată care reprezintă boabele de cacao măcinate și untul de cacao, o grăsime albă solidă. Toate tipurile de ciocolată despre care vei citi mai jos sunt derivate din procentul de lichior de ciocolată și unt de cacao, combinate cu lapte, zahăr și alte ingrediente.

Ciocolata cu lapte

milk chocolate cut in pieces

Acesta este sortimentul clasic de ciocolată pe care îl cunoaștem cu toții. De când eram mici, ciocolata cu lapte este cel mai popular desert. Motivul pentru care este atât de populară,  este că acest tip de ciocolată combină puțin din toate. Culoare maro deschis și textură moale, ciocolata cu lapte este mult mai dulce și mai moale decât ciocolata neagră, dar nu la fel de dulce și mai solidă decât ciocolata albă. Cum se face ciocolata cu lapte? După cum se explică prin numele său, este ciocolată solidă (pudră de cacao și unt de cacao) amestecată cu zahăr și lapte. Ciocolata cu lapte este o alegere excelentă atunci când dorești o delicatese rapidă cu ciocolată pentru tine sau pentru un prieten.

COMANDAȚI ONLINE un desert cu CIOCOLATĂ cu LAPTE DE LA REVOIRE

Ciocolata neagra

dark chocolate in white background cut in pieces

Este cunoscută și sub numele de ciocolată simplă, ciocolată semidulce sau ciocolată neagră. Pe acest tip de ciocolată fie îl iubești, fie îl urăști. În ultimii ani, ciocolata neagră este cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate. Este simplă în compoziție și produsă cu un procent mai mare de cacao, de până la 90%. De obicei, conține lichior de ciocolată și zahăr, dar uneori poate conține urme de vanilie sau poate fi combinată cu alte adaosuri, cum ar fi nuci și fructe. Cel mai important, ciocolata neagră nu conține produse lactate și este cunoscută ca o ciocolată prietenoasă cu veganii, foarte populară pentru consumatorii atenți la sănătate. Datorită absenței laptelui, ciocolata neagră are această textură fermă caracteristică și sunetul satisfăcător atunci când este ruptă. Din cauza originii de cacao, aroma sa poate fi ca de brownie, de fruct roșu sau de scorțișoară. Ciocolata neagră este adesea folosită la coacere. 

VIZITAȚI MAGAZINUL PALMIYE PENTRU A VEDEA PRODUSELE SALE CELEBRE cu ciocolatĂ neagrĂ

Ciocolata albă

 milky white chocolate pileCiocolata albă, chiar este ciocolata? Răspunsul este da, deoarece conține unt de cacao. Având culoarea albă sau de fildeș, elegantă și bogată, aromată, ciocolata albă este unul dintre cele mai populare tipuri de ciocolată. Oamenii o descriu ca având un gust fin mai multă vanilie, cu note de lapte decât ciocolata clasică. Este fabricată din zahăr, lapte și unt de cacao. Pentru a produce ciocolata albă nu se folosește pudră de cacao și de aceea are culoarea alba și textura moale, cremoasă. Ciocolata albă se folosește și la gătit și la coacere. Vrei să cunoști ciocolata albă adevărată? 

ÎNCERCAȚI un tort faimos cu CIOCOLATĂ ALBĂ de LA SEBY MAUCHI

Ciocolata roz

ruby chocolate cut in pieces

Benjamin din familia ciocolatei, acest tip de ciocolată este cel mai amuzant! Ai crezut că acesta este un truc de marketing al ciocolatei albe colorate? Gresit! Dimpotrivă, ciocolata roz are o poveste destul de interesantă. Barry Callebaut a creat ciocolată roz  în laboratorul său în 2004. Este fabricată din boabe de cacao cu o culoare roșie distinctă, care cresc în Ecuador, Brazilia și Coasta de Fildeș. Ciocolata roz are gust de fructe roșii cu note acre. Și este foarte instagramabilă! 

Pudra de cacao

 cocoa powder scoop

Aceasta este 100% ciocolată reală. Pudra de cacao este o formă solidă de boabe de cacao zdrobite. Este cu adevărat amară și nu are zahăr în mod natural. Oamenii o folosesc adesea în rețetele de cofetărie sau pentru a prepara o băutură fierbinte de cacao într-o după-amiază rece de iarnă. 

Acest articol ți-a stârnit pofta de mâncare? Comandă online și primește la domiciliu sute de variante cu gust de ciocolată din partea celor mai bune patiserii locale, cofetării și ciocolaterii din jurul tău.

Folosim cookie-uri pentru a ați optimiza experiența Bapacho. Te rugăm să citești declarația noastră de confidențialitate pentru mai multe informații