Cele mai preferate produse de patiserie române?ti

Dacă un lucru este sigur, este faptul că românii iubesc produsele de patiserie! Patiseria românescă este influențată de întreaga bucătărie europeană și poate să difere de la o regiune la alta (găsești diferite umpluturi și glazuri în diferite zone ale țării). Acest lucru face ca patiseriile și cofetăriile românești să fie interesant de explorat.

 

Cozonac cu nucă și cacaoCel mai cunoscut și mai apreciat produs românesc de patiserie este cozonacul. Cozonacul este un aluat dulce, care este umplut în mod tradițional cu nuci, rahat sau ciocolată (cacao). În special, este produs în brutăriile și patiseriile sau cofetăriile din România, în perioada Crăciunului și a Paștelui, însă, sunt și multe locații unde puteți găsi cozonac disponibil pe tot parcursul anului! Ce poate fi mai bun dimineața decât un pahar de lapte și o felie de cozonac?!

Ți-e poftă? Cumpără cozonac de la Seby Mauchi bakery in Constanta!

 

Cornulețe cu rahat Cornulețele sunt fursecuri în formă de semilună umplute cu rahat sau gem de prune. Pe lângă rahat, le puteți umple cu diferite gemuri de fructe sau ciocolată, stafide, su orice altă combinație pe care o considerați delicioasă (Nutella, poate?!). Cornulețele sunt consumate de obicei în perioada sărbătorilor, în special de Crăciun.

Comandă cornulețe cu rahat de la Betty’s Bakery în Constanța!

 

Sărățele Sărățele sunt un produs românesc de patiserie sărată foarte cunoscut. Există multe variante cu formă, dimensiune și aromă, diferită dar de obicei au o formă de “bețișoare” acoperite cu brânză, ierburi sau semințe. Acestea sunt crocante la exterior și moi și pufoase la interior. Sărățele sunt grozave ca și gustări de sărbători, alături de salate sau alte feluri de mâncare sau pur și simplu cu o bere sau un pahar de vin!

Ia niște sărățele de la Alexandra Prăjituri De Casă în Constanta!

 

Amandina Special pentru iubitorii de ciocolată! Amandina este o prăjitură tradițională cu blat însiropat și cu multă ciocolată. Prăjitura este compusă din mai multe straturi de blat (însiropat) și o umplutură deosebită. Amandina este apoi acoperită cu fondant și decorată cu o bucată de ciocolată sau frișcă. Adesea bogată în zahăr și unt, este un adevărat răsfăț :-)

Cumpără o Amandină de la Cofetaria Giumbo Constanta.

 

Plăcinta cu Mere Plăcinta cu mere este varianta românească a placintei americane. Este o combinație între plăcintă, ștrudel și prajitură si este la fel de gustoasă pe cât sună! Merele, scorțișoara și aluatul cu aromă de portocală/vanilie sunt vedetele acestui desert. Mic sfat! Mănâncă-o căt este fierbinte și bucură-te de aromele intense și familiare. Această plăcintă poate fi consumată ca desert (poate cu puțină înghețată de vanilie deasupra), dar poate fi și o gustare între mese.

Te plimbi prin București? Cumpără plăcintă cu mere de la New York Bakers în București!

Ecler Deși la origine este un desert franțuzesc, eclerele sunt adorate de toți românii! Eclerele (Ecleres) sunt lungi, subțiri și sunt umplute cu cremă. Sunt cunoscute pentru aluatul lor pufos și au o varietate de umpluturi și toppinguri de fondant! Aromele clasice sunt ciocolata și vanilia, dar gândiți-vă la zmeură, lămâie, fructul pasiunii, mascarpone și caramel sărat și simțiți-vă ca un adevărat parizian în timp ce navigați prin marile cofetării din București, Constanța și din toată România!

Ai poftă de un ecler dupa ce ai citit asta? Gasește-l la Cofetaria Alex în București!

Folosim cookie-uri pentru a ați optimiza experiența Bapacho. Te rugăm să citești declarația noastră de confidențialitate pentru mai multe informații