Capacele de sticlă au multe avantaje.
Datorită faptului că sticla este un material transparent, gospodina are posibilitatea de a monitoriza modul în care progresează procesul de gătit.
În plus, sticla călită nu se zgârie niciodată, este rezistentă la detergent și se poate spăla în mașina de spălat vase.
Singura nuanță neplăcută este dificultatea de curățare, pe care o pot întâmpina proprietarii de capace de sticlă pentru tigăi și oale.
Dacă tot te întrebi cum să-ți faci pleoapele din nou curate, renunțați la ideea de a folosi substanțe chimice scumpe.
În schimb, fă-ți propria soluție de curățare amestecând apă și amidon, apoi șterge sticla cu ea.
Datorită amidonului, compoziția poate face față petelor și murdăriei, iar apa asigură umiditatea necesară curățării.
Pentru a finaliza procedura de curățare, trebuie să ștergeți capacele cu o cârpă uscată – aceasta va elimina orice soluție rămasă.
Rezultatul este o suprafață strălucitoare și curată.
Pentru informare
Amidonul este o substanță organică cu formula (C6H10O5)n, un amestec de polizaharide amiloză și amilopectină, al cărei monomer este alfa-glucoza.