Puteți curăța întreaga bucătărie, dar când vine vorba de cuptor, problemele sunt neapărat să apară.
Să vă păstrați cuptorul curat este ușor doar dacă îl folosiți numai pentru a vă mulțumi familia cu produse de copt de casă.
Dacă gătiți carne în el, coaceți pește, prăjiți cartofi și legume, pereții, fundul și tavanul vor deveni inevitabil acoperiți cu pete grase.
Cu cât trece mai mult timp înainte de a decide să scapi de pete, cu atât va fi mai dificil să le îndepărtezi.
Dar mai ales pentru gospodinele mereu ocupate, există o modalitate care vă va ajuta să curățați cuptorul rapid și ușor.
Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de sare, care trebuie turnată pe fundul cuptorului, după care trebuie să porniți dispozitivul timp de 30 de minute, setând temperatura la 200 de grade.
Drept urmare, cristalele albe absorb murdăria și grăsimea, iar după deschiderea ușii, veți observa că cuptorul este mult mai curat.
Iar dacă preamesteci sare cu mirodenii aromate, precum cuișoarele, bucătăria se va umple de o aromă plăcută.
Pentru informare
O sobă este o unitate de încălzire pentru gătirea alimentelor.