Atunci când cumpărați untură preferată, ar trebui să țineți cont de faptul că fiecare tip are propriile caracteristici și proprietăți.
Când vine vorba de cea mai populară untură, nu se poate să nu observi că este bogată în grăsimi saturate.
În mare parte datorită acestuia din urmă, este asigurată o aromă și un gust atât de atractiv pentru acest tip de untură.
Untura de vita contine mai putine din aceste grasimi, in timp ce untura de miel are un miros si un gust specific, asa ca nu toata lumea o prefera.
Experții spun că atunci când alegeți untură, trebuie să vă uitați la culoarea acesteia. Un produs de calitate poate fi deschis, alb sau roz moale, dar nu galben.
Untura bună trebuie să aibă o piele deschisă, fără peri, și o grosime de 3 până la 6 centimetri.
Dacă are mai mult de 6 cm, atunci animalul era probabil bătrân, prin urmare grăsimea este tare.
Unii vânzători vicleni, încercând să ascundă mirosul de untură răsfățată, o îngheață.
Într-o astfel de situație, este recomandat să ceri comerciantului să taie o bucată de untură pentru testare. Încălzește-l – mirosul nu trebuie să fie acru.
Pentru informare
Untura este un produs alimentar care este grăsime animală subcutanată solidă (de obicei carne de porc), depusă la animale în perioada de nutriție intensivă a acestora.