Întrebarea este asemănătoare cu eternul Gamletovsky „să fie sau să nu fie?” – Este necesar sau nu să spălați bananele și ouăle înainte de mese?
În principiu, nu este vorba doar despre ele, acest lucru se aplică altor fructe.
Ce spun experții: pe coaja bananelor, precum și pe suprafața aceluiași măr, pot trăi bacterii trădătoare.

Pentru a vă asigura de posibile consecințe nedorite pentru organism, este mai bine să spălați complet fructele.
Recomandarea este relevantă în special dacă copilul urmărește în mod viclean produsele undeva în apropiere.
În ceea ce privește banana, puteți minimiza pericolul penetrării microbilor patogeni dacă vă bucurați fără a atinge pulpa, apoi spălați -vă imediat mâinile.
Mai important: bananele trebuie păstrate separat de alte produse.
Și experții sunt sfătuiți să le spele imediat înainte de utilizare.
Cu toate acestea, nu toate produsele alimentare trebuie spălate.
Deci, ouăle și carnea sunt conținute pe suprafața bacteriilor, care în procesul de spălare cu spray de apă răspândit în toată bucătăria.
În consecință, în această situație, există o probabilitate de infecție din cauza acestor stropi.
Pentru a reduce astfel de riscuri la zero, trebuie să efectuați un tratament termic.