Grătarul finisat poate fi păstrat nu mai mult de două zile.
Acest lucru a fost avertizat de șeful Centrului pentru competențe în domeniul siguranței alimentare din Roskatoff, Elena Ostrotsko.
Cum să stochezi un grătar jenat și gata, a spus expertul într -o conversație cu publicația „Lenta.ru”.

Cum să stocați corect grătarul
După cum a spus ea, în același timp, la o temperatură peste +4 grade, carnea devine un mediu ideal pentru propagarea bacteriilor.
Prin urmare, la frigider trebuie să fie plasate la maximum 2 ore după pregătirea grătarului.
Dacă este fierbinte afară, este mai bine să o faci cât mai curând posibil, – Sfătuirea specialistului.
Dacă grătarul a stat în aer liber timp de trei ore, nu merită.
Riscul de otrăvire în acest caz este prea mare, – Expertul a avertizat.
Un grătar ghimpat ar trebui, de asemenea, să fie păstrat la frigider sau la unul cu frigider.
În ceea ce privește perioadele de depozitare din frigider, kebab -ul din pui, carne de porc, carne de vită poate fi depozitată nu mai mult de două zile (48 de ore).
Peștele și fructele de mare pot fi depozitate 24-36 de ore, salate fără maioneză până la 48 de ore, cu maioneză până la 24 de ore.
De asemenea, a chemat în mod expert să nu lase mâncare la soare sau într -o mașină, să nu amestece mâncarea permanentă cu produse proaspete și să nu încerce cu o culoare schimbată sau un miros neplăcut.