Apa cu grapefruit adaugat ne ajuta in zilele caniculare. O astfel de băutură este o modalitate excelentă de a hidrata organismul și, de asemenea, contribuie la pierderea în greutate. Grapefruitul are multe alte proprietăți valoroase, cum ar fi scăderea nivelului de colesterol și zahăr din sânge și întărirea imunității organismului.
Grapefruitul este un fruct cu un gust specific; nu toată lumea o poate aprecia în aceeași măsură. În funcție de specie, se caracterizează printr-un gust dulce-acru original. Soiurile individuale ale acestui fruct pot diferi și în funcție de culoare și valoare nutritivă. Cu toate acestea, trebuie subliniat că fiecare dintre ele este un excelent aliat al sănătății și siluetei noastre.
Fără îndoială, cel mai popular este grapefruitul roșu, care este considerat cel mai sănătos. Are cea mai mare cantitate de vitamina C, licopen și carotenoide. Are un gust tipic dulce-acrișor, dar cu o notă puternică de amărăciune cauzată de narginină. Soiurile galbene și verzi sunt oarecum mai puțin cunoscute. Gustul lor este ceva mai blând – cei galbeni sunt acri, dar nu amari, în timp ce cei verzi sunt dulci și acri. Aceste două tipuri sunt considerate de mulți ca fiind mai gustoase, dar, din păcate, sunt urmate de o valoare nutritivă mai mică.
Bogat în vitamine, minerale și alte ingrediente
Grapefruitul este o sursă excelentă de vitamina C, care are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar al organismului. Pulpa unui grapefruit poate furniza mai multă vitamina C decât doza zilnică recomandată, precum și o treime din doza zilnică recomandată de beta-caroten sau provitamina A. În plus, acest fruct are suficiente vitamine B și potasiu.
Pe lângă vitaminele, mineralele și gustul valoroase, grapefruitul conține și valoroase flavonoide. Acestea se găsesc în principal în pielea, semințele și membrana albă a grepfrutului, pe care unii oameni le îndepărtează înainte de consum (nu!). Flavonoidele, un grup de compuși polifenolici care se găsesc în principal în fructe și legume, sunt caracterizate proprietăți antibacteriene, antifungice și anticancerigene.
Proprietățile grapefruit-ului
Compoziția acestui fruct rotund discret i-a determinat pe unii să-l numească super-aliment polonez. Prezintă proprietăți care accelerează metabolismul, reduc pofta de mâncare și cresc senzația de sațietate. Conform cercetărilor poate proteja împotriva cancerului de colon, stomac, prostată, vezică urinară și col uterin. Are un efect pozitiv asupra inimii – scade colesterolul rău și tensiunea arterială, reducând astfel riscul de ateroscleroză. Este un fruct ideal pentru diabetici – are un indice glicemic scăzut și puține calorii.
Grapefruitul a fost apreciat și în cosmetică și oamenii au început să adauge acest ingredient la diferite creme și preparate. Recomandat tenului gras si predispus la acnee, are capacitatea de a regla excesul de sebum, curata si inchide porii. Reduce petele și leziunile cauzate de acnee.
Fructul este util și pentru accelerarea vindecării inflamațiilor, rănilor și leziunilor pielii.
De ce să bei apă cu grapefruit?
Odată ce cunoașteți proprietățile valoroase ale consumului de grapefruit, nu ar trebui să aveți îndoieli de ce ar trebui să beți apă cu el. Sucul de grapefruit este excelent pentru hidratare, ceea ce este foarte important nu doar în alimentația zilnică, mai ales în timpul căldurii, ci și atunci când slăbești. În plus, datorită conținutului ridicat de fibre, accelerează digestia, reglează activitatea intestinului și ajută la curățarea organismului de substanțele toxice.
Puteți bea apă cu grapefruit bea de mai multe ori pe parcursul zileidar este recomandat în special înainte de masă. Folosirea acestui truc simplu va afecta senzația de sațietate, deoarece fibra conținută de grapefruit va umple stomacul și ca urmare, vom mânca o cantitate mai mică de alimente și astfel vom aproviziona organismul cu mai puține calorii. Consumul acestei băuturi între mese va reduce riscul de a gusta gustări și dulciuri nesănătoase.
Un alt beneficiu al suplimentului cu grapefruit este reducerea fluctuațiilor bruște ale nivelului de glucoză din sânge. Trebuie amintit că fluctuațiile bruște ale nivelului de zahăr provoacă foame, supraalimentare, ceea ce contribuie la acumularea de grăsime. Apa de grapefruit are un gust grozav, ceea ce este un mare avantaj pentru cei cărora nu le place apa în sine. Această băutură oferă puține calorii – 100 de grame din acest fruct au doar 42 kcal.
Cum să faci o băutură cu grapefruit?
Prepararea băuturii este banală, în plus, este rapidă și ieftină. Tot ce trebuie sa faci este sa tai grapefruitul ales in felii, sa le acoperi cu apa si apoi sa apasi usor cu o lingura pentru a elibera mai repede sucul. A doua opțiune este să stoarceți sucul direct în pahar și să îl acoperiți cu apă. Puteți aroma băutura cu rozmarin, crenguțe proaspete sau frunze de mentă. Gheața funcționează bine și pe vreme caldă. Simplu, gustos și eficient – trebuie încercat!