Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!
Vrei sa slabesti si in acelasi timp sa mananci gustos si sanatos? Acest meniu vă va oferi mese variate, simple și ieftine, care vă vor susține obiectivele. Doar rămâneți la rețete și bucurați-vă de senzația de lejeritate.
luni
Mic dejun: Fulgi de ovaz cu mere si scortisoara
Mod de preparare: Se pun 50 g de fulgi de ovaz intr-o cratita, se toarna 250 ml apa sau lapte slab si se fierbe 5 minute. Adaugati marul ras, un praf de scortisoara si putina miere.
Al zecelea: Bol alb cu iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, cu nuci
Mod de preparare: Se adauga in iaurt 10 g de nuca sau migdale si se amesteca.
Obed: Piept de pui natural cu orez si legume la abur
Mod de preparare: Sare si pipereaza pieptul de pui (150 g). Se prajesc intr-o tigaie cu un strop de ulei de masline. Se serveste cu 60 g de orez fiert si legume la abur dupa gust (broccoli, morcovi, dovlecel).
Olovrant: Pâine integrală cu brânză de vaci tartinată și castraveți
Mod de preparare: Se prepară tartina amestecând brânza de vaci cu puțină sare și ierburi proaspete.
Cină: Salată cu ton și ou
Mod de preparare: Intr-un bol se pune o salata mixta, se adauga 1 conserva de ton in suc propriu, un ou fiert tare tocat si se stropeste cu ulei de masline.
marţi
Mic dejun: Pâine de spelta cu avocado și ou
Mod de preparare: Se întinde jumătate din avocado deschis pe o felie de pâine speltă. Adăugați oul fiert tare feliat.
Al zecelea: Banana cu o lingura de unt de arahide
Mod de preparare: Tot ce aveți nevoie este o banană și o linguriță mică de unt de arahide 100%.
Obed: Cod la cuptor cu cartofi si spanac
Mod de preparare: Se sare si se condimenteaza codul. Puneți-l într-o tavă de copt, adăugați cartofi tăiați felii și niște spanac proaspăt. Se coace 30 de minute la 180°C.
Olovrant: Branza de vaci cu afine
Mod de preparare: Se amestecă brânza de vaci cu conținut scăzut de grăsimi cu afine proaspete sau congelate.
Cină: Legume la grătar cu brânză de vaci
Mod de preparare: Tăiați în bucăți dovleceii, ardeiul și vinetele. Se grata intr-o tava sau la cuptor si se serveste cu branza de vaci.
miercuri
Mic dejun: Iaurt cu fulgi de ovaz si miere
Mod de preparare: Puneti 150 g de iaurt simplu intr-un bol, adaugati 30 g de fulgi de ovaz si putina miere.
Al zecelea: Un măr cu o mână de nuci
Mod de preparare: Tăiați un măr de mărime medie și adăugați 15 g de nuci.
Obed: Chifteluțe de curcan cu bulgur și salată de castraveți
Mod de preparare: Se amestecă carnea măcinată de curcan cu usturoi, ou și ierburi. Faceți chifteluțe mici și coaceți-le la cuptor. Serviți cu bulgur fiert și castraveți tăiați felii.
Olovrant: Wrap din cereale integrale cu sunca si legume
Mod de preparare: Puneti sunca, salata verde, ardeiul gras si putin iaurt simplu ca dressing intr-o folie cu cereale integrale.
Cină: Supă de broccoli
Mod de preparare: Fierbeți broccoli în apă, adăugați usturoiul și amestecați până la o cremă netedă. Se condimentează cu sare și piper.
joi
Mic dejun: Smoothie cu banane, spanac și lapte de migdale
Mod de preparare: Se amestecă 1 banană, o mână de spanac proaspăt și 200 ml lapte de migdale.
Al zecelea: Prajitura din cereale integrale cu cafea (fara zahar)
Mod de preparare: Alegeți o prăjitură cu o compoziție sănătoasă care conține o cantitate minimă de zahăr.
Obed: Pui la gratar cu salata de legume si hrisca
Mod de preparare: Coacem pulpa de pui la cuptor. Se serveste cu hrisca fiarta si o salata de rosii, castraveti si ardei.
Olovrant: Batoane de morcov cu hummus
Mod de preparare: Tăiați morcovii fâșii și serviți cu hummus.
Cină: Tofu în stil asiatic cu tăiței de orez
Mod de preparare: Tofu se prajeste intr-o tigaie cu usturoi, sos de soia si susan. Serviți cu tăiței de orez fiert.
vineri
Mic dejun: Clatite proteice cu fructe
Mod de preparare: Amesteca 1 ou, 1 lingura de proteine si putin lapte. Se prăjește într-o tigaie și se servește cu fructe proaspete.
Al zecelea: Brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi cu nuci
Mod de preparare: Amesteca branza de vaci cu nucile tocate.
Obed: Somon la abur cu quinoa si broccoli
Mod de preparare: Pune somonul pe cuptorul cu abur și gătește timp de 10 minute. Serviți cu quinoa și broccoli aburit.
Olovrant: Salata de sfecla rosie si branza balcanica
Mod de preparare: Tăiați sfecla roșie fiartă, adăugați cuburi de brânză de Balcani și stropiți cu ulei de măsline.
Cină: Clatite cu dovlecel
Mod de preparare: Se rade dovlecelul, se amesteca cu un ou, usturoi si putina faina integrala. Se prăjește într-o tigaie.
sâmbătă
Mic dejun: Omletă cu legume și pâine integrală
Mod de preparare: Se bat 2 oua, se adauga legumele tocate (rosii, ardei, spanac) si se prajesc intr-o tigaie. Serviți cu o felie de pâine integrală.
Al zecelea: Smoothie cu fructe de padure
Mod de preparare: Se amestecă 150 g de fructe de pădure (ex. afine, zmeură) cu 200 ml apă sau lapte cu conținut scăzut de grăsimi.
Obed: Legume la cuptor cu mozzarella
Mod de preparare: Tăiați dovleceii, vinetele și roșiile în felii, puneți într-o tavă de copt, stropiți cu mozzarella și coaceți 20 de minute la 180°C.
Olovrant: Iaurt cu conținut scăzut de grăsimi cu miere
Mod de preparare: Adăugați o linguriță de miere în iaurt și amestecați.
Cină: Salată de pui cu sos de iaurt
Mod de preparare: Amestecați puiul tocat la grătar cu salata, boia de ardei și iaurtul cu suc de lămâie.
duminică
Mic dejun: Pâine integrală cu brânză de vaci tartinată și ridichi
Mod de preparare: Se prepară tartina amestecând brânza de vaci cu puțină sare și ierburi, se întinde pe pâine și se adaugă felii de ridichi.
Al zecelea: Măr cu nuci
Mod de preparare: Tăiați un măr și adăugați o mână de nuci.
Obed: Carne de vita naturala cu couscous si salata
Mod de preparare: Se prajeste carnea de vita (150 g) intr-o tigaie, se fierbe pana se inmoaie. Serviți cu cușcuș fiert și salată de legume.
Olovrant: Branza de vaci cu banane
Mod de preparare: Amesteca branza de vaci cu jumatate de banana si asezoneaza cu scortisoara.
Cină: Spaghete cu dovlecel cu sos de rosii
Mod de preparare: Se rade dovleceii pe spaghete, se prajesc scurt si se amesteca cu sosul de rosii asezonat cu usturoi si busuioc.
Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!